Nimue Smart Micropeel Treatment

NIMUE EN DE GEVOELIGE HUID

Stel je eens voor: je hebt een gevoelig, of zelfs pijnlijke huid. Misschien ziet je huid er rood uit of heb je zelfs velletjes. Je baalt enorm en wilt hier iets aan doen. En geloof het of niet: op dat moment is het internet je beste vriend. Je struint allerlei websites af en leest de mooiste beloftes over producten die de gevoeligheid en roodheid van je huid veranderen in een eeuwige glow… Op het moment dat je denkt dat iets te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Althans, dat zegt het Zuid-Afrikaanse huidverbeteringsmerk Nimue. En dat niet alleen, ze hebben ook echt een eigen kijk met bijbehorende behandeling én productlijn voor de hypergevoelige huid: Nimue Sensitive Range

Inflammatie

Een moeilijk woord voor een lastig proces in de huid. Overigens niet alleen in de huid: inflammatie is een cel ontsteking: een reactie van het lichaam waardoor de cellen als het ware continue oververhit raken door diverse prikkels in het lichaam, bijvoorbeeld medicatie of een stofwisselingsprobleem. Vaak gaat inflammatie in de huid samen met een andere achterliggende oorzaak en de huidirritatie, roodheid of soms pijnprikkel is al erg genoeg. Ongeacht of mensen nu medicatie gebruiken of niet: de huid eist (en verdient) een andere benadering. Huidverzorging is hierbij geen luxe en kan veel betekenen in de strijd tegen inflammatie, mits het juiste product wordt gebruikt. Maar waar begint bij Nimue de strijd tegen huidgevoeligheid?

Microbioom

Wist je dat er duizenden beestjes op je huid leven? Deze bacteriën horen van nature op de huid en hebben een functie: ze zorgen voor bescherming tegen schadelijke bacteriën, virussen of schimmels. Deze ‘gezonde’ bacteriën op de huid zijn persoonsgebonden en verschillen per regio op lichaam. Sterker nog: de mens bestaat voor 90% uit bacteriën die cellen vormen waaruit het lichaam is opgebouwd. De bacterie was immers het allereerste wezen op aarde en daaruit is de rest van de habitat uit opgebouwd. Ook de mens dus. En uiteraard bestaan er ook slechte bacteriën: in sommige gevallen willen we die ook bestrijden en gebruiken we antibiotica. En soms worden de goede bacteriën oud en seniel: ze functioneren dan niet goed waardoor het lichaam (ook de huid dus) in de problemen komt.

Nimue Dermabiotica

Weer een nieuw woord: dermabiotica. Deze mooie benaming (vind ik zelf) is een verzamelnaam voor allerlei diverse bacteriën die in staat zijn de huid op een positieve manier te beïnvloeden en bestaat uit pre- en postbiotica. Deze combinatie van werkstoffen is ten voordele van de huid en stimuleert een gezonde habitat op de huid. Nimue gaat zelfs een stapje terug richting de basis van huidverbetering. Allereerst wordt in het kader van voorkomen is beter dan genezen geen zeep gebruikt tijdens het reinigen: zeep stript de huid en vernietigt het microbioom. De huid wordt altijd mild gereinigd. Ook worden de aanwezige goede bacteriën gestimuleerd om in conditie en jong te blijven: antiaging van de bacteriën als het ware wat uniek is. Een slimme benadering, want een vitaal microbioom zorgt voor een beter natuurlijke weerstand. Hiervoor maakt Nimue gebruik van het zogenaamde Skin Biome Smart Technology: een soort prikkeloverdracht naar de slechte bacterie waardoor die rustiger wordt: vergelijkbaar met een soort ADHD-medicatie bij een kind met gedragsproblemen. En dit uit zich binnen aanzienlijke tijd als een rustigere huid. De Skin Biome Smart Technology is gewonnen uit de Noni- vrucht waardoor het een lichaamsvriendelijk stofje is zonder vervelende bijwerkingen.

Even voorstellen: Nimue Sensitive Range

De naam zegt het al: een specifieke lijn met 3 nieuwe producten voor een (hyper)gevoelige huid. Een hoognodige ontwikkeling wat mij betreft. Waarom? Geloof het of niet, maar volgens de statistieken denkt 57% van de consumenten een gevoelige huid te hebben. Daarnaast denkt 73% dat hun huid in de loop der tijd gevoeliger is geworden. Ik weet niet of de percentages kloppen, maar dat laatste verbaast me in ieder geval niet. Het gebruik van intensieve producten zonder professionele begeleiding en het zelf dokteren aan de huid tijdens en na de COVID- tijd is explosief gestegen. Met gevolgen van dien. Dus het probleem van een huid die gevoeliger is geworden is deels aan de consument zelf te danken. En het oplossen daarvan geeft de professional weer podium om zichzelf te bewijzen. Hoe? Lees gauw verder…

 

De drie nieuwe producten binnen de Nimue Sensitive Range werken samen die als het ware zorgen voor de juiste samenwerking tussen je eigen huid en de werkstoffen in die producten. Nimue noemt dit het Skin Management System. De drie producten verhogen de weerstand van de huid, vermindert inflammatie, versterkt de natuurlijke weerbaarheid van de huid en zorgt voor een gezond leefmilieu voor de goede bacteriën. Dat laatste zorgt er uiteindelijk voor de huid in staat zal komen zichzelf beter te beschermen en te herstellen van eventuele trauma. We stellen deze drie producten graag aan je voor, beginnend bij de essentie van het gewenste resultaat: de professionele behandeling.

Nimue Smart Micropeel for Sensitive Skin

What’s in a name… Deze peeling is bijzonder huidvriendelijk bij een gevoelige huid. Hierdoor is de huidspecialist in de salon in staat om zelfs de meest gevoelige en fragiele huiden mild te peelen. Deze peeling voor professioneel gebruik verbetert de huidbarrière door het microbioom op de huid te optimaliseren (uniek) en de roodheid te bestrijden. Dankzij het peelen van de huid heeft de eventuele demodex- bacterie bij rosacea minder overlevingskans en zal rosacea in de tweede of derde fase zelfs verminderen. Het mild peelend effect is te danken aan de 2 meest gecontroleerde zuren binnen de wetenschappelijke huidverbetering: Lactobionic Acid en Amandelzuur. Goed nieuws dus voor iedere huidspecialist die zich beperkt voelde in haar behandelingen: de Nimue Smart Micropeel for Sensitive Skin zorgt ervoor dat je ‘out of the box’ kunt denken en grensverleggend kunt behandelen!

Nimue Smart Micropeel Treatment 30 min vanaf €85,00

En dan het bijbehorende huiswerk…

Alleen een behandeling en thuis het verkeerde product (of niets) gebruiken heeft geen zin. Dus gaat de gevoelige thuis aan de slag met in ieder geval 2 producten (eigenlijk 3: een sunblock mag absoluut niet ontbreken maar behoort niet specifiek tot deze lijn). Maar wat zijn deze twee hoofdrolspelers?

 

Nimue Soothing Repair Serum

Dit serum werkt onmiddellijk tegen jeuk, branderigheid en andere vervelende tintelingen waardoor het ook erg koel aanvoelt. Inflammatie wordt bestreden en daarnaast wordt een gezonde huidbarrière ondersteund. Het is een soort SOS- serum voor de meest gevoelige huidtypes en dankzij een optimaal vochtgehalte wordt ook eventuele toekomstige huidveroudering uitgesteld. Het powerduo van plantaardig Squaleen en Dermabiotica maakt dit product geschikt voor iedereen die problemen ervaart met vocht- en vetverhoudingen in de huid met daarnaast een verstoorde huidbarrière en huid gevoeligheid. Tip: ideaal na alle behandelingen die de huid (gecontroleerd) beschadigen zoals lasers en microneedling!

30 ml dispenser €79,00

Nimue Daily Calm & Restore

Deze ultieme moisturizer is geschikt als dag- en nachtcrème en is daarmee ideaal voor mensen die het gemak willen ervaren van een alles in één product voor een huid die in meerdere opzichten tekenen van gevoeligheid vertoont. Deze slimme crème is echt van deze tijd: Dermabiotica, Plantaardig Squaleen, Plantaardige stamcellen en huidgevoeligheid bestrijdende werkstoffen gaan een gevoelige huid vanuit alle fronten tegen. Of het nu gaat om inflammatie, een verslechterde huidbarrière, jeuk- en branderigheid of een verstoorde vocht- en vetverhouding: Nimue Daily Calm & Restore omvat alle werkingen om alle gevoeligheid in de huid te bestrijden.

Tube 50 ml €79,00

 

Tot slot…

Een hypergevoelige huid is een strijd en er is echt veel mogelijk op het gebied van huidverbetering bij een gevoelige huid en zelfs rosacea. Een effectief product heeft ongekend veel wetenschap achter zich en heeft daarbij ook een onderbouwde benadering en zelfs professionele behandeling nodig. Een welgemeend advies: ga niet zelf dokteren bij een overgevoelige en laat je professioneel behandelen door een huidspecialist.

Online afspraak maken


Adres

Elleganza Beautycare

Wilhelminastraat 60

4132 GG Vianen

T: 06-41218212

E: info@elleganzabeautycare.nl

Openingstijden

Maandag
09.00-21.00
Dinsdag
gesloten
Woensdag
09.00-21.00‚Äč
Donderdag
gesloten
Vrijdag 
09.00-21.00

 

Parkeren

Gratis parkeren

Bereikbaar

Via Whatsapp, SMS of E-Mail is Elleganza Beautycare het beste te bereiken.

Betaling

Pin of contante betaling.